zaterdag 16 november 2019

Off Road




Tenerife is onderdeel van Spanje hetgeen betekent dat het bij Europa hoort. Dat heeft een aantal voordelen zoals overal internet binnen je eigen bundel, je kunt er met de Euro betalen (Spanje is een euroland) en mijn navigatie heeft alle Europese landen in zich dus ook Tenerife. Ter voorbereiding heb ik thuis al een paar adressen ingevoerd maar hier heb ik ook ter plaatse nog andere adressen aan toegevoegd. Zo ook een paar plaatsen voor een rondrit door het Noordwesten van het eiland.

De eerst plaats op de route is Santiago del Teide. Op het vliegveld hebben we een kaartje van het eiland gekregen en op deze kaart zien we de rijksweg TF-1 mooi tot deze plaats doorlopen. Deze rijksweg ligt als een soort rondweg om het eiland heen waarbij driekwart van het eiland via deze weg bereikt kan worden. Ik heb de navigatie op deze plaats ingesteld en de eerste 10-tal kilometers is de mevrouw van de navigatie het wel met mijn gekozen weg eens. Maar een kilometer of 20 ten noorden van Adeje begint mevrouw te sputteren. Voor ons ligt een mooie strakke, licht glooiende 2-baans weg maar mevrouw roept dat we off road rijden en we vooral moeten keren. We negeren haar maar even, maar ze laat zich niet zo snel aan de kant schuiven. Waarbij ze echter op ‘Keren’ netjes ‘Alstublieft’ laat volgen. Pas als de rijksweg stopt (waarschijnlijk is het geld om verder te bouwen op) en we op een oudere weg terecht komen past onze rijrichting bij de instructies van mevrouw.



Gelukkig is ze niet beledigd en volgen haar instructies om door te rijden naar Icod de Los Vinos. We passeren dorpjes en gehuchten met mooie namen als Erjos, La Terra del Trigo en El Tanque. We parkeren in Icod omdat hier volgens onze ANWB reisgids een bijzondere boom staat: El Drago. El Drago is een bejaarde onder de Tenerifse bomen, al meer dan zeshonderd jaar staat deze Drachaena drago midden in het dorp. De bast van deze drakenbloemboom lijkt wel een een oud gerimpeld mannetje. We staan er niet alleen, ondanks dat het november is kom je overal voldoende toeristen tegen. Gelukkig geen hele hordes maar we lopen nergens moederziel met zijn tweetjes.

El Drago



Na het bekijken van de boom dwalen we nog een beetje door het stadje en zoeken daarna de auto weer op. Mevrouw van de navigatie, graag de route naar Garachio. Mevrouw navigeert ons door smalle straatjes naar de volgende bestemming. Garachio ligt direct aan de kust en dat is goed te merken. Reden we vanmorgen met volop zon weg, hier is het anders. Zwaarbewolkt met een harde wind. De Atlantische oceaan doet zijn best het eiland een beetje kleiner te maken. Hoge golven knallen op de harde kust, het levert mooie plaatjes op.

Behalve dit is het dorpje verder niet al te spectaculair. Een kerkje met klein museum, een dorpsplein en smalle straatjes. Leuk om ook hier wat rond te wandelen en dan weer verder.









Mevrouw, de volgende bestemming is Punta de Teno.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten