woensdag 13 augustus 2014

Tieten en souveniers

Het is de maandag van de eerste week. Grauw en mistig begroet de omgeving ons als we in de ochtend de gordijnen opentrekken. Prima weer dus voor de geplande activiteit:  St. Beatus - Höhlen, net voorbij Interlaken. En Interlaken ligt weer slechts 12 kilometer vanaf ons Happy Home. Gelukkig dus maar kort in de auto gezeten, achteraf gezien is de grot het niet waard om daar uren voor in de auto te zitten.

Vanaf de parkeerplaats klimmen we een stuk omhoog naar de ingang. Even geduld en dan kunnen we met een grote groep en gids de grot in. De wandeling gaat over een pad van 800 meter de berg in en dan weer via hetzelfde pad terug. Onderweg veel bukken om je hoofd niet aan het plafond te stoten. Af en toe een stalagtiet en hier en daar ook een mietje. We hebben wel eens mooiere tieten en mieten gezien. De gids verteld alles in het Duits en in het Engels. Grappig in haar uitleg is het verschil in lengte van het pad dat we gaan lopen. Is het pad in het Engels 800 meter lang, voor de Duitstaligen is het pad ruim 200 meter langer.

Eenmaal weer buiten is het, tegen alle voorspelling in, nog steeds droog. We stoppen in Interlaken (567 mt.). Beetje rondkijken, niet veel bijzonders te zien, vooral veel souvenirwinkels. Hebben we dan ook meteen maar gebruik van gemaakt. Daarna terug naar huis, het begint te spetteren. En dat spetteren gaat over in stortregenen.
Mondain Interlaken, vol met hotels

Stuw in de Aare

Geen opmerkingen:

Een reactie posten