donderdag 7 augustus 2014

Chalet Bernhard

GPS: longitude 7.96832 latitude 46.73884. Of in gewone mensentaal Hauptstrasse 104, Oberried am Brienzersee (566 mt.) Hier staat ons vakantiehuis waar we vanaf zaterdag 19 juli tot en met zaterdag 2 augustus logeren.
Rechts ons Happy Home
Het is bij aankomst schitterend weer. We treffen de eigenares van het huis in badpak in de tuin. Een aller hartelijke 70-plusster die trots de woning laat zien. Netjes en schoon. Goede bedden, inrichting gedateerd maar goed genoeg om het hier veertien dagen uit te houden. Vanaf het terras trappetje af en dan zo het (brrr, wel koude) water in. Lekker verfrissend.
Zondag, hiep hoi, Annemiek is jarig. De zon schijnt, dus lekker ontbijten op het terras. Met het mooiste uitzicht waar we ooit bij ontbeten hebben. Met bewondering kijken we naar de buurman die, met de slaap nog in de ogen, het water in loopt en een paar rondjes zwemt. Dat is een behoorlijk Spartaanse manier van wakker worden. We houden het maar bij koffie en een broodje. Later vandaag duiken we ook het water in, maar dan is de zon inmiddels achter bewolking verdwenen. En dan lijkt het water nog kouder als gisteren. De balletjes kunnen zo bij de spermabank ingeleverd worden, ingevroren zijn ze al.
14 dagen achter de geraniums is zo geen straf!


Ik spreek de buurman die druk is met stokjes bij zijn rozen zetten. Er is storm en veel regen voorspeld. De komende twee dagen kan het behoorlijk nat worden. Maar daarna zal het weer beter worden. Gelukkig blijft de storm uit en valt alleen in de avond en nacht regen. Geen opzienbarende hoeveelheden.
Maandag begint bewolkt, maar droog. Het ziet er wel naar uit dat het ieder moment kan gaan regenen. Goed weer voor een binnenactiviteit:

Interieur iets wat gedateerd

Bui in aantocht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten