zondag 10 augustus 2014

Luzern

Op nog geen uur rijden van ons Happy Home ligt de stad Luzern. Volgens de ANWB Goud-gids is dit een stad die de moeite waard is om te bezoeken. We gaan dat eens controleren. Zoals reeds gemeld rijden we binnen een uur een parkeergarage in hartje binnenstad binnen. En staan we midden in de stad. Eerst een kop goede koffie bij Starbucks en dan onze gids-van-de-dag Olaf achterna. Gewapend met een kaart en route eens kijken wat hier allemaal te zien is.





Kapellbrücke
Interieur Jesuitenkerk

Al snel is duidelijk dat deze stad al lang bestaat. Veel oude, goed onderhouden gebouwen. Tevens is het zeer opvallend dat je overal katholieke symbolen tegenkomt. Niet alleen veel kerken maar ook op hoeken van huizen komen we Maria met Kind veelvuldig tegen. Daarnaast heel veel gevelschilderingen. Waarvan de meesten bijzonder goed onderhouden. Mooi is dat men ook een gevel heeft voorzien van een moderne schildering. Hopelijk kunnen toeristen over 100 jaar ook deze schildering nog bewonderen.

Interieur Hofkirche
We bekijken de Kapellbrücke, de Hofkirche, de Jesuitenkirche, de Spreuerbrücke en nog veel meer. De zon schijnt, de temperatuur is heerlijk. Het is goed toeven in deze stad aan de Vierwaldstättersee en de rivier de Reuss.





Conclusie: de ANWB heeft inderdaad gelijk gehad, deze stad is zeker een bezoek waard! Terug in ons Happy Home nog nagenieten in de zon. Het kan nog even, morgen (zucht) waarschijnlijk weer regen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten