dinsdag 30 augustus 2016

Ho, ho, ho, het is zweten


Buiten is het bijna veertig graden Celsius en binnen klinkt Jingle Bells. Wat klopt hier niet? Alles als je een Europeaan bent, niets als je een Australiƫr bent. Aangezien wij nog steeds in Europa wonen klopt dit dus voor ons niet.

Deze bijzonder verwarrende ervaring hebben we, overigens geheel vrijwillig, opgedaan in Frankenmuth, Michigan. Hier zijn we beland in 's werelds grootste Kerstwinkel. Begonnen door Wally Bronner, geboren met Beiers bloed, die niet tevreden was met het aanbod kerstspullen in zijn woonplaats. Deze ontevredenheid is nu uitgegroeid tot een 28000 m2 grote winkel waar jaarlijks meer dan een miljoen mensen zich vergapen aan 50000 items. Dan is de plattegrond die we bij de ingang krijgen wel handig.





Wat kun je hier zoal kopen? Noem iets wat met kerst te maken heeft en ze hebben het. Het is te veel. Leuke kerstballen, foeilelijke kerstballen, kunstbomen met en zonder lichtjes, epilepsie
veroorzakende knipperverlichting. Het is echt veel te veel. Gelukkig weet Annemiek zich in te houden en gaan we slechts met een bescheiden gevulde boodschappentas naar buiten. 

Buiten is het nog steeds veertig graden en het klopt dus nog steeds niet. Als niet al te groot liefhebber van het Kerstgebeuren was dit voor de mannen wel een beetje afzien. Maar de dames hebben genoten, dat is ook wat waard. Nog geen idee wat maar mogelijk kom ik daar nog wel eens achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten