donderdag 28 november 2013

We gaan nog niet naar huis, nog lange niet...

We hebben ons bezoek naar Canada behoorlijk voorbereid en gepland. Dankzij deze twee stappen hebben we zaterdag ook daadwerkelijk een vrije dag. We hadden deze dag ook bij calamiteiten nog kunnen gebruiken voor redwerkzaamheden maar dit is niet nodig. Dus gebruiken we de gehele dag om richting Kelowna te reizen. Vandaaruit zondag weer terug naar huis.

We beginnen de dag op tijd om zoveel mogelijk daglicht te benutten. De route van de heenreis gaf zulke mooie plaatjes dat we besloten hebben om deze route in omgekeerde volgorde te rijden. Met de opkomende zon in onze rug rijden we over highway 3 richting het Oosten. Het heeft weer gevroren en dat is aan de rijp op de bomen goed te zien. Het eerste toeristische hoogtepunt rijden bijna ongemerkt voorbij. De kleinste 'village of Canada' Greenwood zijn we door voordat we het door. Inderdaad klein maar vooral niets zeggend.

Osoyoos onder de wolken

We rijden door de bergen waar nog steeds wel wat sneeuw te zien is. De weg is breed met weinig verkeer. Het is heerlijk toeren door een prachtig land. Eenmaal het hoogste punt van de route gepasseerd zakken we af richting het begin van de Okaganan-vallei. Vanaf een uitkijkpunt hebben we schitterend uitzicht over de vallei het wolkenpak wat de vallei vult. Op zich ook mooi maar van de heenweg kunnen we ons nog een mooier uitzicht herinneren. We zakken de wolken in en komen in het plaatsje Osoyoos. Nu vooral in de zomer een badplaats maar vroeger had het iets met indianen te maken. Op verschillende plaatsen langst de weg zien we standbeelden hier naar verwijzen. Het is koffietijd dus we parkeren de auto bij de prima cafetent van Tim Hortens. In het motel in Grand Forks dronken we in bij het ontbijt ook koffie van deze cafetentketen. Advies als je ooit in Canada koffie besteld: vraag niet om regular coffee want dan krijg je meteen een golf koude melk en een kwak suiker erin. Black coffee is het advies. Kun je de rest zelf regelen.

Villa de Vino

Na de gaarden komen de meren. Eerst het klein White Lake, dan het iets grotere Shaka Lake. En als laatste Okaganan Lake. De zon brandt zich een weg door de bewolking, het plaatje is kompleet. Geniet, geniet, geniet! Iedere bocht in de weg levert weer een andere kijk op de omgeving op. Schitterend, schitterend, schitterend. In de verte komt Kelowna in zicht. Prachtig, prachtig, prachtig. En dan zijn we pas op de helft van ons dagprogramma. Geweldig, geweldig, geweldig.

White Lake
Okaganan Lake

 

Skyline van Kelowna

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten