maandag 18 november 2013

Poppetje met indrukhoofd

Als je 8 uur lang met ruim 250 in een Airbus 330-200 (correctie dus op mijn vorige blog) zit dan ben je blij dat de deur een keer open gaat. Helaas neemt niet iedereen het altijd even nauw met de persoonlijke hygiene. Gelukkig ging de deur pas open toen we bij de gate in Calgary stonden. Daar aangekomen moesten we eerst door de douane. Plichtsgetrouw hebbenen we de immigration card ingevuld dat we voor zaken het land in willen. Dat moeten we dus twee keer even uitleggen. Kosten niet al te veel tijd maar echt zinnig was het niet. Twee keer exact dezelfde vragen voor twee precies dezelfde stempels. Maar heb nu wel een mooie stempel van Canada in mijn paspoort. We zijn binnen.

Omdat we doorreizen moeten we de koffer van de band halen en weer een stukje verder op een ander band neerleggen. Als dat maar goed gaat is even een verontrustende gedachte, die vier uur later onterecht blijkt te zijn. Voordat we nu weer in kunnen stappen in het volgende vliegtuig moeten we natuurlijk weer door een veiligheidscontrole. Daar moet ik meteen denken aan een pop die mijn zusje ( ik heb er meer maar alhoewel ze allemaal kleiner zijn dan mij heb ik maar één echt zusje) had. Dat was een Eskimo lookalike waarbij je het hoofd leuk kon indrukken en dan ging het zwarte haar rechtovereind staan. En na een tijdje plopte het haar dan weer terug. Erg grappig. Bij de veiligheidscontrole staat een mannetje wat sprekend (met de nodige fantasie) op die pop leek. Ik heb maar niet op zijn hoofd gedrukt, denk niet dat hij dat gewaardeerd zou hebben. Er staat nog meer personeel met Eskimo-achtige trekken waaronder een aantal bijzonder mooie. Is wel prettig naar al die dikke, stinkende mensen in het vliegtuig.

Midtown Calgary
Midtown Calgary

Na drie uur vertrekken we met de volgende inlandse vlucht. Van Calgary (foto) vliegen we naar Kelowna, BC. Het is een non-smoking flight maar voor de echte verslaafden is er een mogelijkheid om buiten te roken. De linker vleugel is daarvoor beschikbaar. Wel opletten op de wind. Leuk, een purser met humor. In Kelowna komen we na een uur om 17:00 lokale tijd aan. Even voor de beeldvorming. Het is dan in Nederland een uurtje of 2 in de morgen van maandag 18 november. Auto afhalen en een kwartier later staan we in de lobby van ons eerste hotel.

 

Het interieur van het gehele hotel zou je vintage of retro kunnen noemen. Of gewoon vreselijk uit de tijd. Maar het bed is goed en de douche is schoon. En na 18 uur reisen kijk je niet zo krap meer. Even nog wat gegeten en dan naar bed. Morgen, dat is maandag dus, op weg naar de klant. Dan begint het echte werken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten