donderdag 21 november 2013

Highway 97

Vanuit Kelowna moeten we ons op maandagochtend in de huurauto met All-season banden zo'n 200 kilometer in Zuidoostenlijke richting begeven. We hebben daarbij de keuze tussen de snelle route door de bergen of de iets langere route langs een aantal meren. We kiezen op basis van de wegconditie de langere route. De kortere route gaat over een paar bergen/heuvels en er ligt sneeuw. Tot wel een paar centimeter. En dat zijn wij jongens uit een vlak, nat land natuurlijk niet gewend.

Het weer is wat somber maar het is droog. Ondanks de ochtendspits kunnen we redelijk opschieten. Zuinig met asfalt zijn ze hier niet. Wat vooral opvalt, en dat merken we later in de week ook, is de rust waarmee men hier door het verkeer stuurt. Niet racen, bumper kleven maar wel weer rechts inhalen. Maar dat doet iedereen want je blijft min of meer of je eigen baan. We cruisen zo relaxed naar het Zuiden. Aan de linkerkant schitterende meren waarbij de bergen tot aan het water komen. Rechts de bergen. Ik rij dus heb hier nog niet veel foto's van.

We rijden door de Okanagan vallei. Te vergelijken met onze Betuwe. Veel boomgaarden langst de weg. Al hangt er natuurlijk niet veel meer aan de bomen. We passeren plaatsjes als Penticton, Summerland en Oliver. Oliver is volgens het bord langst de kant van de weg de wijnhoofdstad van Canada. Maar niet echt volop in bedrijf op maandagmorgen. Aan het einde van de vallei stoppen we voor een kopje koffie en een plas in het plaatsje Osoyoos. Hier is ook een Indianenmuseum gevestigd. Maar daar hebben we nu geen tijd voor, misschien op de terugweg.

Osoyoos

We slaan rechtsaf en rijden parallel aan de grens met Amerika naar het Oosten. Dus eigenlijk richting thuis. De weg klimt snel omhoog en al snel ligt er overal om ons heen, gelukkig niet op de weg, sneeuw. Geen meters maar genoeg om een kerstkaartgevoel te krijg. Ik ben inmiddels van plaats met mijn collega gewisseld, hier heb ik dus een wel een paar foto's, vanuit de rijdende auto genomen, van.

 

 



Na drieeneenhalf uur rijden komen we aan in Grand Forks. Vanuit de bergen zien we de kwekerij met foliekassen al liggen. We komen direct langst ons hotel en weten dus, leven de meegenomen afdrukken van Google Maps, dat we te ver zijn. Stukje terug en we kunnen de kwekerij verder makkelijk vinden. Nu kunnen we gaan afronden waar we ruim een jaar geleden mee begonnen zijn.

 

 

De kwekerij in Grand Forks, BC, Canada

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten