maandag 25 november 2013

Wat algemeenheden.

Ons hotel

Zoals ik in mijn vorige blog heb gemeld hebben we deze week vooral veel en hard gewerkt. Vaak stoppen we op het moment dat de zon aan het ondergaan is. En beginnen we als de zon opkomt. Dan hou je weinig daglicht over. En 's nachts is het hier echt donker

Maar toch hebben we deze week wel een paar spaarzame momenten gepakt om in de directe omgeving van Grand Forks even rond te kijken. De leukste en 'spannendste' was wel het illegaal oversteken van de grens met de USA. De kwekerij grenst aan de grens en een klein stukje verder staat een grenspaal. In het kader van een l...ige foto heb ik mijzelf voor de verandering een keer op de foto laten zetten.

Een illegale grensoverschreider

 

De grensovergang

We zijn ook nog naar de officiele grensovergang gereden. We hebben de auto aan de Canadese kant neergezet en lopen even rond te kijken. Vrijwel direkt komen drie Border Patrol Officers vragen wat we aan het doen zijn. Na een korte uitleg is het verder geen probleem dat we even kijken, zolang we maar niet over de grens heen lopen. Dat vinden de Amerikanen niet leuk. We hebben maar niet verteld dat we dat eerder deze week al gedaan hebben.

 

Beetje vaag maar dit is een hert midden in het dorp

Overal langst de weg kom je borden tegen om je te waarschuwen voor overstekende herten. Op dinsdag hebben we ons beklaag gedaan bij de klant dat we nog geen herten gezien hebben. Terwijl iedereen roept dat er hele kuddes rondlopen. Het klagen heeft geholpen want op woensdagavond komen we op weg naar huis behoorlijk wat herten tegen. Zelf 1 in het centrum van het dorp. Leuke schattige beestjes die je een beetje raar staan aan te kijken omdat je voor ze langst de kant van de weg stopt. De hertjes kijken overigens niet alleen verbaasd, ook de locals kijken ons ietswat verbaasd aan. Stoppen voor een hert langst de weg doen zij allang niet meer.

Op vrijdag zijn we ook behoorlijk op tijd klaar, in hoeverre we bij deze klant ooit klaar zullen zijn, dus zijn we het dorp in het licht in gereden. Qua site seeing zijn we snel klaar. Vooral veel eetgelegenheden, benzine stations en winkels. Verder niet echt cultuur.

Christiana Lake

We zijn daarom een stukje doorgereden en komen 11 kilometer verder in Christiana Lake terecht. Het begint al te schemeren maar toch nog wat foto's kunnen maken.

Zo is een week Canada omgevlogen. Klant blij, WinTree doet wat het moet doen en we nemen een berg ervaring, nieuwe wensen, grote en kleine aanpassingen mee naar huis. Morgen, zaterdag, hebben we een dag voor onszelf om iets meer van het land te zien. En dan zondag weer naar huis. Is ook wel weer erg fijn.

 

Een huis in Grand Forks

 

Huis net buiten Grand Forks

 

De Creek die door Grand Forks stroomt. Aan het einde van de week bijna helemaal dichtgevroren.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten