zondag 29 juli 2018

Oudheid buiten de stad


Het Asklepieion is een van de mooist gelegen opgravingen in het hele Egeïsche gebied. In de oudheid was dit een van de drukst bezochte kuuroorden in het oostelijke Middellandse Zeegebied en tegelijkertijd ook de zetel van een beroemde medische universiteit, waar de studenten les kregen volgens de geneeskundige principes van de op Kos geboren arts Hippocrates. 

Tot zover een korte inleidende tekst uit de ANWB Extra- gids “Kos” over deze archeologische plaats net buiten Kos-stad. Vanuit de stad rijden we vier kilometer berg op, met 33 graden valt dat niet mee. Hebben we wel meteen de workout van de dag erop zitten. Bij de kassa tellen we voor ons drieën €24,00 neer om binnen te komen. 





Ik zal jullie verder niet vermoeien met allerlei details over de restanten van gebouwen en tempels die we hier zien. Het dateert in ieder geval allemaal van ruim voor Christus. Alles wat we zien is oud, heel oud. Wandel gewoon even mee en bewonder waar een mens ruim 2500 jaar geleden al toe in staat was te bouwen.

Badhuis


Even lezen wat we zien



Tempel van Apollo


Na anderhalf uur hebben we het gezien. We stappen op de fiets en dalen zonder een keer te trappen weer af naar Kos-stad. Strand en zee liggen gelukkig nog op dezelfde plaats op ons te wachten.


Aan de overkant van de Egeïsche zee Turkije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten