zaterdag 10 maart 2018

Visueel genot


Een streling voor het oog en soms een ietsje minder voor het oor. Dat is samengevat een avond vol dans, zang en muziek. We zijn daarvoor te gast bij Ndere. Ndere is eigenlijk een soortgelijke organisatie als AFFCAD maar probeert het doel, verbeteren van de leefomstandigheden van mensen, op een andere manier te bereiken. Ndere is opgericht om jonge mensen dansen te leren die ze tijdens voorstellingen aan het grote publiek kunnen laten zien. Met dit optreden verdienen ze geld wat vervolgens weer geïnvesteerd wordt in een goede opleiding.

Een belangrijk ander doel van Ndere is het behouden van traditionele dansen, zang en muziek van stammen uit Oeganda maar ook uit de buurlanden. Dit culturele erfgoed moet natuurlijk behouden blijven en daar zorgt Ndere mede voor. Ieder jaar worden nieuwe jonge mensen de oude dansen en gezangen geleerd en aan het grote publiek getoond.








Verder valt het niet echt in woorden uit te leggen hoe we deze drie uur durende avond beleefd hebben. Daarom maar wat foto’s die misschien een beetje weergeven wat we allemaal gezien hebben. Wat we gehoord hebben aan muziek, zang en tromgeroffel is niet in deze blog samen te vatten. Daar zullen jullie je eigen fantasie voor moeten gebruiken. Of kijk anders op youtube en zoek naar Ndere Uganda.











Ik ben dan wel een bijzonder blije gelukkig getrouwde man met een mooie vrouw maar ik heb mijn ogen niet thuis in Nederland gelaten. Van al het vrouwelijk schoon wat er deze avond, maar ook op andere plaatsen tijdens deze vakantie, bij mij voorbij komt word ik best wel ernstig blij. Een reïncarnatie, indien mogelijk, als Afrikaanse man zou wat vrouwen betreft dan wel een zekere voorkeur hebben. Maar dan krijg je wel de strijd om te overleven erbij. Tja, dilemma.
















Er zijn dingen die een Muzungu niet moet doen.
Een ervan is Afrikaans proberen te dansen.
Beetje jammer van dit slot van de avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten