vrijdag 16 maart 2018

Busje komt (waarschijnlijk) zo

... maar wel met heel veel eventjes geduld.

Als we vanuit Nakasero Market de hoek om gaan komen we in een smalle straat waarin mini-busjes, voetgangers en boda-boda's strijden om een plekje. Allemaal willen ze naar een groot plein, de Kampala Old Taxi Park.

Je moet Oegandees of ontzettend ingeburgerd zijn om wijs te worden uit deze chaos. Overal minibusjes, die ogenschijnlijk in een ongeorganiseerde puinhoop een strijd voeren om de gunsten van de reiziger. Uit alle wijken van Kampala maar ook de meeste steden in het land komen de minibusjes hier op dit plein aan. En vertrekken dan ook vanuit dit punt. Zodra een busje vol is wordt er vertrokken. De ritprijs is niet hoog maar met een beetje pech moet je wel een paar uur wachten voordat je busje vol is en vertrekt.




Iedere busje heeft zijn eigen bestemming en neemt dan plaatst in de rij voor alle busjes voor die bestemming. Waarom een busje naar bestemming A of B reist en wanneer? Geen idee, een leraar op mijn Tuinbouwschool zei altijd: "Als je het niet begrijpt, dan bewonder je het maar". Ons rest niets dan bewonderen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten