donderdag 11 mei 2017

Reizen en werken

Na een prima nachtrust en ook weer ontbijten met papier en plastic beginnen we aan de reis verder naar het Noorden. Op na Beaumont, op de kaart gezien een beetje rechts onder Edmonton. Onderweg stoppen we even voor een kop koffie bij de Donut Mill, vlak bij Red Deer. De zaak wordt opgesierd met allemaal foto’s van molens van Kinderdijk. Koffie op, plasje doen en weer verder.



Na ruim 4 uur rijden waarbij het landschap nog steeds niet kan boeien zijn we vlak bij de klant en gaan we eerst op zoek naar een hotel. Kevin is een echte vertegenwoordiger en begint meteen te onderhandelen over de prijs. We gaan drie hotels af, men heeft hier de gewoonte om hotels altijd met een aantal bij elkaar te zetten, maar besluiten in het eerste hotel de komende drie nachten te blijven. Het hotel is pas drie maanden open en modern ingericht. De bedden zijn groot, maatje Kingsize (is wel erg leeg in je eentje) en goed en we krijgen ons ontbijt op gewone stenen borden en met metalen mes en vorken. We kunnen al inchecken dus laten de koffer alvast achter.

              hotel, lobby en uitzicht uit kamer


Voordat we naar de klant gaan lunchen we nog ergens. Daar hoef je hier in Canada, net als naar hotels, ook niet echt te zoeken. Om de haverklap kom je weer een cluster van eettenten tegen waarbij ongeveer iedere keer wel dezelfde ketens voorbijkomen. Goed gevuld komen we bij een dolenthousiaste klant aan. Ze zitten al op ons te wachten. Dus snel aan het werk. 

      kantoor van Cheyenne Tree Farms, klant no. 2

Ik begin weer een worsteling met een etikettenprinter. Maar door de ervaring van gisteren heb ik deze wedstrijd snel met ‘Mate-Sore’ gewonnen en kan ik de benodigde lay-outs met een gebruiker instellen en uittesten. Beetje met velden schuiven en de klant uitleggen hoe hij zelf de etiketten kan afdrukken. Daarnaast al andere dingen besproken waardoor het zo weer zes uur is. Morgen maar weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten