zaterdag 10 september 2016

Mooi in al zijn lelijkheid

Wat gebeurd er met een stad waar in 2010, op het hoogtepunt van de crisis, 25% van de bevolking (het deel wat geacht wordt te kunnen werken) thuis, als ze dat nog hebben, zitten. Daar knapt een stad zeker niet van op. Al is de weg naar boven wel gevonden, de treurnis van weleer straalt nog steeds van Detroit af.

Maar op een of andere manier heeft die treurnis ook wel wat. De gebouwen of monumenten die wel stralen vallen mogelijk juist meer op door de grauwheid eromheen. Door ons bezoek aan Chicago in 2014 waren we natuurlijk wel een beetje veel verwend. Vergelijk je Detroit met Chicago dan moet Detroit ernstig het onderspit delven. Het enige glimmende wat Detroit heeft is het hoofdkantoor van General Motors. We parkeren onder dit gebouw en staan dus ook meteen voor een van de meest imposante gebouwen van de stad.

Ik zal jullie niet vervelen met een heel epistel dat de stad in 1701 door een Franse kolonist gesticht is. Nee, zo boeiend is die geschiedenis niet. Loop gewoon aan de hand van de foto's mee door de stad waar we ons een aantal uren prima vermaakt hebben.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten