zondag 25 oktober 2020

Nog één keer dan

Na een regenbui op woensdagavond is het weer iets minder zomers, het is nu iets meer in lijn met het weer wat je eind september verwacht: 20 graden met zon en wolken. Maar nog steeds prima weer om de wandelsokken en schoenen aan te trekken, rugzak mee en gaan. Vanuit het park blijven we hoog op de Koningsberg lopen waardoor we prachtig uitzicht hebben op de Moezel en haar omgeving.
 
 
We lopen aan de rand van de beboste heling, net boven de wijngaarden waarbij we een deel van de Moselsteig volgen. De Moselsteig is een uitgezette wandelroute van 365 kilometer lang die je in 24 etappes van Perl (waar de Moezel Duitsland in komt) tot aan Koblenz (waar de Moezel de Rijn in stroomt) brengt. We lopen er een piepklein stukje van tot we ter hoogte van Kindheim zijn. Daar zakken we van 300 meter naar ongeveer 200 meter en komen midden in de wijngaarden terecht.
 
We lopen op deze hoogte terug totdat we weer net onder ons park zijn. Dan nog even een korte steile klim omhoog en we zijn weer bij ons huisje. Vanavond vieren we het leven nog een keer met een mooi en vooral lekker stukje Duitse koe, uiteraard ook nu weer vergezeld van een lekker glas wijn, van een wijnhuis uit Kröv.  We klinken op deze mooie vakantie.
 
 
De vakantie zit erop en daarmee komt ook een einde aan deze blogserie. Ik dank jullie allemaal weer voor jullie belangstelling. Plannen voor volgende vakanties zijn al in ons hoofd ontstaan maar of die plannen ook daadwerkelijk doorgaan is nu nog ongewis. Eerst maar met z’n allen er voor zorgen dat we corona onder de duim krijgen. Dan gaan we wel weer eens verder denken. Wie weet tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten