vrijdag 1 september 2017

Caerdydd

Kom je in Zuid-Wales dan kun je natuurlijk Cardiff links laten liggen. Maar dan mis je toch wel een stad met een leuk centrum. Modern en oud staan hier in redelijke harmonie naast elkaar waarbij oud toch wel de overhand heeft. Maar oud is zeker niet vervallen. Oude gebouwen worden, althans aan de buitenkant, redelijk goed onderhouden waardoor de stad een vriendelijk, opgeruimd uiterlijk heeft.


              In Cardiff kun je goed fietsen

We hebben Cardiff drie keer bezocht. Het eerste bezoek hebben we volledig besteed aan het kasteel. Tijdens het tweede bezoek  hebben we een stadswandeling gemaakt wat ons langst de hoogtepunten van de stad leiden. De foto's in deze blog zijn van deze wandeling. Een derde bezoek was op een dag met alleen maar regen (de enige dag met alleen maar regen), we hebben toen het Historisch Museum vereert met een bezoek.

Lopen jullie gewoon even aan de hand van wat foto's mee door Cardiff en beoordeel zelf of je deze stad zelf een keer wilt bezoeken. Wij hebben ons er in ieder geval prima vermaakt.


          Cardiff Markett



     Het stadhuis

      In de stad overal geslaagden

Tot slot nog een paar kleurrijke foto's. De Engelse maar ook de Walese vrouw (maar ook  man) is over het algemeen lelijk. Maar ze maken het soms nog erger door hun haar in de meest onmogelijk kleuren te verven. Dames, daar knappen jullie niet van op! *)


*) dit is de mening van de blogschrijver, iedereen heeft de volledige vrijheid om het ontzettend met mij eens te zijn.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten