zaterdag 1 oktober 2016

Canadees vs Amerikaan

Omdat we ook een paar dagen op Canadees grondgebied hebben rondgelopen is er ook wel een kleine analyse te maken waarbij we de Canadees en zijn land even af kunnen zetten tegen de de buren.

Amerika vs Canada
Slechte weggen  - Prima onderhouden weggen

Zwerfvuil langst de weggen  - Schone weggen

Grote auto's  - Grote auto's maar ook wel kleinere modelletjes (Mini, Kia)
Rustig in verkeer, toeter zit waarschijnlijk vast geroest.  - Wat onrustiger, toetert graag
Blanke Amerikaan in bediening  - De Aziaat is zwaar over vertegenwoordigt
Formaat van de bewoners is vaak breder dan hoog  - Geen lichtgewichten maar de verhouding breed - hoog is iets beter
Stoplichten aan draden

 - Stoplichten aan palen
grote auto


maar ook grote motoren

Natuurlijk zijn er ook volop overeenkomsten zoals die er ook zijn tussen Nederland en bijvoorbeeld Belgiƫ of Duitsland. De mogelijk grootste overeenkomst tussen beide landen is wel dat met geld alles kan. Loop je door omstandigheden met een minder gevulde of zelfs lege portemonnee rond dan ben je echt de klos. Een sociaal vangnet lijkt niet te bestaan. In beide landen zie je, vooral in de steden, mensen die passief bedelen. Hetgeen ook toegestaan is, je mag door middel van bordjes vragen om steun, maar je mag de mensen niet rechtstreeks aanspreken. Tijdens onze rondgang door Detroit kwamen we in een parkje terecht, tijd voor een boterham. We werden daar aangesproken door een persoon waarvan ons niet helemaal duidelijk was wat de bedoeling van hem was. Maar zodra de man ons aanspraak kwam van af de andere kant van de weg een beveiliger onze kant op. De man die ons aansprak was meteen klaar. De beveiliger bleef in de beurt rondhangen totdat we klaar waren.

                                      alles is groot, groter, groots
    en de supermarkten gaan daar graag in mee
Mocht ik ooit voor een keuze staan om of in Amerika of in Canada te gaan wonen dan denk ik, zo op het eerste gezicht, dat de keuze voor Canada valt. Maar ja, die keuze zal er zeer waarschijnlijk wel niet komen dus hoef ik me daar ook niet echt druk om te maken.
Een 'free huge'in Toronto. Zo voelt het hele bezoek aan Canada. Een land wat je omarmt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten