zondag 25 augustus 2013

Woensdag 24 juli, Mille periculis supersum

Het blad Toeractief, nr 6 dec. 2005 is vandaag onze leidraad. Dit tijdschrift brengt ons naar de binnenstad van Bergen op Zoom. Na het parkeren lopen we de binnenstad in. Wauw, wat een ruime straten, zonder auto's en hoe netjes is alles. Niet alleen de straten maar ook de gebouwen zijn bijna allemaal keurig onderhouden. Bouwvallen of lege dichtgetimmerde panden zijn we niet tegengekomen. Echt een aanrader voor als je in de beurt bent. We gaan vandaag een stadswandeling maken. Dit keer geen bijzonder thema, gewoon rondwandelen langst de toeristische hoogtepunten van deze stad aan de rand van Brabant.

Oudste herberg (1433) van Nederland
Gevangenispoort

 

Ravelijn, oud bolwerk aan de rand van de oude binnenstad

Ik zal jullie dit keer niet lastig vallen met allerlei historische wetenswaardigheden. Foto's zeggen soms meer dan duizend woorden.

 

Markiezenhof

Tijdens de wandeling komen we ook langst het Markiezenhof, dit woonpalies uit 1500 is nu het museum voor Stad en Regio, het Spotprentenmuseum en het Kermismuseum. Drie voor de prijs van één. En dan te bedenken dat we helemaal niet betalen, we hebben een museumjaarkaart.

Merlijn, de kapgier

In de Franse tuin van het Markiezenhof wordt vandaag een roofvogelshow gehouden. Ook al hebben we dit soort shows vaker gezien, onder het genot van de meegebrachte boterhammen is het een leuk rustmoment tijdens onze wandeling. Grappig hoe ogenschijnlijk de vogels gedresseerd zijn om allerlei trucjes te doen. Alles voor eten!

 

Fee, een kerkuil

O ja, voor degene die zich afvragen waar de titel van deze blog op slaat: 'Duizend gevaren kom ik te boven'. Dit is de spreuk op het stadhuis op de Grote markt en refereert aan de vele rampen, oorlogen en weet niet wat meer voor ellende die de stad in de loop der eeuwen heeft moeten doorstaan. Maar, en daar hebben we vandaag van mogen genieten, de stad is hier nooit aan ten onder gegaan.

 

Ziggy, een Europese Oehoe
Merlijn, de kapgier

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten