zaterdag 17 augustus 2013

Drie in één

Vrijdag 19 juli, de dag ervoor. Geen stress, relaxed, maak je niet druk. Beetje boodschappen doen voor de dag van morgen. Genieten van het mooie weer en de tuin.
Prepair for landing
De hele dag genieten in de tuin is wel heel erg veel relaxen op één dag. Iets doen is toch ook wel leuk. We zoeken en vinden het vandaag erg dicht bij huis, de topattractie (als je de kerk en de kroeg niet meegerekend) van Bosschenhoofd: het Vliegende museum Seppe. Een kleine hangar bij vliegveld Seppe waar een paar oude vliegtuigen staan. Het bijzondere van deze vliegtuigen is dat ze bijna allemaal nog regelmatig vliegen. Het oudste toestel komt uit 1937. De vrijwilliger van de dag heeft het niet druk en leidt ons enthousiast rond tussen de toestellen. Bij ieder toestel weet hij wel wat te vertellen. Niet alleen over de toestellen maar ook over de gebruikte techniek van bijvoorbeeld de motoren. Leuk om na te luisteren, maar onmogelijk om het hier verder na te vertellen. we houden het maar op een paar foto's.
Leuke kleur. Type? Geen idee!

Buiten is het druk met vertrekkende en aankomende toestellen. Gezeten op een bankje langst de start- en landingsbaan kunnen we het allemaal van dichtbij bekijken. Vooral leuk zijn de twee toestellen die tot drie keer toe een doorstart (net doen of je land en dan weer meteen opstijgen) maken.

Hierna weer terug naar de tuin, verder met relaxen! Rosetje?
Zaterdag 20 juli, geen stress, relaxed, maak je niet druk. Annemiek begint vandaag aan haar vijftigste levensjaar. Visite van opa en de twee oma's, Astrid met Caitlyn. En geheel onverwachts komt Marjan ook nog aan fietsen. Voor de rest een verjaardag zoals zo vaak, met dat verschil dat het vandaag wel een keer mooi weer. Dat zijn we niet zo gewend op de verjaardag van Annemiek. Yoeri komt met z'n vriendin Roos ook een paar dagjes vanuit het hoge Noorden naar Bosschenhoofd. Vlammen in de BBQ en maar weer een fles rose openen.

Dit worden hele lekkere...
Zondag 21 juli, de dag na het feest. Wie een grote puinhoop met overal lege flessen drank verwacht moeten we teleurstellen. Zo wild is het niet geweest. Oke, toegegeven er zijn wel een paar flessen drank leeg maar die staan nog netjes in de hoek bij de deur. Op naar de glasbak, hopelijk hebben we huize Rommens geen slechte naam in het dorp bezorgd. Terwijl de jongelui nog weg ligt te stomen in bed, het kwik loopt alweer tegen de dertig graden, gaan we nog een stukje fietsen. Het waait een beetje en daardoor is het goed te doen. We gaan niet al te ver, richting Roosendaal.
Dwars door het bos van Rucphen, door Sprundel naar St. Willebrord terug naar Boschenhoofd. Onderweg de lekkerste aardbeien gekocht die ooit geproefd hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten