dinsdag 31 mei 2011

Kleinste kamertje

Voor degene die mijn blogs met enige regelmaat lezen hebben tot nu toe een aantal verhalen kunnen lezen over mijn weekendje Portugal. Voor de opletters onder jullie hebben jullie ook kunnen constateren dat nog niet het hele verhaal verteld is. Dat klopt. Op de zondag en maandag is er nog voldoende gebeurd om jullie hier over te vertellen. Dat komt een van de volgende keren weer.

Dit keer wil ik een kleine uitstap maken naar het renovatieplan waarmee wij dit voorjaar in Zwolle zijn begonnen. Het is geen complete verbouwing zoals bij mijn broer of een aanbouw bij mijn zus. We doen het iets rustiger aan. Vorig jaar hebben we serieus nagedacht of we misschien zouden gaan verhuizen. Iets kleiner wonen, mogelijk een gunstigere hypotheek. Om de verkoopkansen van ons huis te vergroten zijn we toen begonnen met ons huis te neutraliseren. Kortom de opvallende kleuren op muren en kozijnen terugbrengen naar eer algemene kleuren, veelal krijtwit. Het trappengat, de trap en een paar muren in de woonkamer hebben inmiddels een mooie lichte kleur gekregen.

Inmiddels is een verhuizing op de lange baan geschoven. Maar de keuken en de wc beneden waren toch wel toe aan een grotere opknap beurt, daar is een kwast met verf niet meer toereikend voor.

Nieuw
Oud
Closet, huuske, nummer honderd, plee, poepdoos, privaat, gemak, toilet. Er zijn veel woorden om een van de kleinste ruimtes in je huis mee aan te geven. Ons renovatieplan is begonnen in dit kleine kamertje op de begane grond. Het enige wat we zelf aan deze renovatie gedaan hebben is slopen, spullen kopen en de juiste mensen inhuren. De ingehuurde mensen hebben het mooi opgeleverd. De foto’s spreken voor zich.




fonteintje                                              lamp

3 opmerkingen:

  1. Gaaf. Als jullie je keuken ook zo aanpakken heb je straks je huis een superboost gegeven. Succes daarmee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi design voor het kleinste kamertje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen