maandag 3 september 2012

Camping Etang de la Brèche



“Op de camping, de hele dag holadie.
de receptie, winkel en restaurant
Op de camping, geen papier op de WC.
Op de camping, met je poten in de drek.
Op de camping, ach hou nu toch eens je…”

Iedere keer als ik op een camping kom moet ik aan deze camping klassieker van ome Henk denken. Zo ook toen we naar 10 uur sturen op de camping aan de Loire aankwamen. Het enige wat deze camping gemeen heeft met het lied is dat het een camping is. Iedere verdere vergelijk gaat helemaal mank.

de stacaravan
de eetkamer, zitkamer en keuken 
handig een bakplaat (gas) in de tuintafel
Toen we eenmaal besloten hadden dat de Loire een bestemming was voor onze zomervakantie kregen we van diverse mensen verschillende opties aangereikt. Zo ook het advies van een collega om eens bij de keten Les Castles te kijken. Een keten met campings door heel Frankrijk waarbij de bindende factor de kasteeltjes/monumentale boerderijen zijn waarbij de camping gelegen zijn. Voorwaarden voor ons was de mogelijkheid om een stacaravan te kunnen huren en daar voorziet deze keten in. Na een goed vergelijkend warenonderzoek op internet hebben we twee campings van deze keten uitgekozen voor ons verblijf. En zo kwamen we voor de eerste week in het plaatsje Varennes sur Loire terecht. Een pas bevorderde 5 sterren camping onder aan de dijk van de Loire.

zwembad
Het laatste stuk van de reis hadden we even een thuisgevoel. Rechts een rivier, wij op een slingerende dijk en links een polderlandschap met veel landbouw. Af en toe wat lintbebouwing, het was alsof we langst de IJssel reden. Eenmaal op de camping, aan de voet van de dijk, worden vriendelijk ontvangen. De formaliteiten worden vlot afgehandeld en we worden naar onze stacaravan begeleidt. We rijden een groot breed pad over langst het zwembad en het sportveld. We passeren de grote ruime kampeerplaatsen (goed bezet) en komen in een deel met een aantal stacaravans. Wij hebben Nonette nummer 1. Een ruime, stacaravan met een eet/zit deel en links en rechts de slaapkamers met ieder een eigen douche. Onze slaapkamer links heeft in de douche ook een wc terwijl aan de rechterkant van de caravan nog een aparte wc beschikbaar is.  Het is natuurlijk een stacaravan en dan is het niet heel ruim maar we kunnen ons goed bewegen. Ook naast het bed is voldoende ruimte om te lopen. Verder is de afwerking top, de caravan is (denken we) nog geen seizoen oud.

de visvijver
De voorzieningen op de camping zijn ook van een hoog niveau. Mooi ruim buitenzwembad met een apart deel voor de glijbanen en ook nog een apart bad wat overdekt kan worden. Een restaurant waar de afhaalmaaltijden opgehaald kunnen worden en een goed, redelijk betaalbare camping winkel. De 5 sterren zeker meer dan waard. Het is niet low-budget maar zeker de euro’s waard. Voor ons een prima uitvalsbasis voor een week zon, rivier en kastelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten