vrijdag 9 maart 2012

Niet alles is prachtig


Terroristen

Tot nu toe is alles wat we gezien en gedaan hebben deze vakantie leuk en interessant. Natuurlijk waren er wel eens wat min-puntjes maar die werden dan meestal direct weer teniet gedaan door vele pluspunten. Vandaag slaat de balanbs helaas om naar de min-kant. Je kunt niet altijd maar hoogtepunten hebben.

Het begon vandaag ontspannen op de midgetgolfbaan. Alleen was daar ook een zwerm bijen op vakantie die zich niet alleen tegoed deden aan de peren in de perenboom maar het ook nodig vonden om ons te terroriseren. Dat ze zich vervelen vonden we op zich geen probleem alleen deden ze dat hoofdzakelijk in de directe omgeving van Annemiek en Olaf. En die konden dat absoluut niet waarderen. Het plezier in het golfen was snel verkeken. Oke, kan gebeuren, de zon schijnt nog dus op naar Gerolstein.

Gerolstein in de Tour
We hebben nog een folder met een stadswandeling in Gerolstein liggen waarop wel een paar leuke bijzienswaardigheden stonden. Het eerste deel van de route liep gelijk met de georoute die we al gedaan hadden dus we beginnen bij de Erlöserkirche. Alleen hebben we even 10 minuten in de auto gewacht want de regen komt met bakken naar beneden. Bij de kerk staan meerdere mensen te wachten voor een bezichtiging. De kerk heeft kostbare mozaieken dus kun je alleen maar naar binnen onder begeleiding. Een vlot pratende Duitse gids, hier ontgaat een deel van het vast boeiende verhaal van de beste man ons, geeft uitleg wat we allemaal zien. De kerk is binnen echt schitterend. 20 miljoen mozaiek steentjes zijn in de wanden en het plafond verwerkt. En het glimmende goud is ook echt goud. Terwijl het niet eens een katholieke kerk is. Naar een half uurtje ons vergaapt te hebben aan zoveel glimmertjes staan we weer buiten en vervolgen onze wandeling.
Erloserkirche

De rest wat we gezien hebben is eigenlijk niet het beschrijven waard, wat een tegenvaller.  Echt geen idee hoe ze er een folder vol mee hebben kunnen krijgen. Annemiek wilde nog even winkelen en dat lukte zelfs niet. Het weer paste zich prima aan. Weg zon. Hallo regen. Dit was een middag die we maar snel moeten vergeten.  Het kan niet allemaal meezitten.




Gerolstein
Al hebben we eigenlijk nog een dag, we hebben het hier in de Eifel wel gezien. Morgen, donderdag gaan we in de loop van de morgen inpakken en naar huis. Naar de top week in Oostenrijk is dit deel van Duitsland ons eerlijk gezegd een beetje tegengevallen. Natuurlijk is de natuur mooi en is het leuk om de gevolgen van natuurgeweld te zien in de vorm van de Maaren.  We zien waarschijnlijk een beetje te veel verwend in de Alpen. De heuvels hier vallen daar toch een beetje bij in het niet. Het zij zo. We hebben een heerlijke relaxte vakantie gehad, we kunnen er weer een jaar op teren. Traditie getrouw denken we al na over volgende jaar. Het zou best eens in noordelijke richting kunnen gaan, maar net zo goed is een zuidelijke richting mogelijk. We zien wel. Eerst maar weer werken om een nieuw potje vol te sparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten