zondag 4 september 2011

Waar zijn we terecht gekomen?

Hotel Tia Monte (achterkant)
Via Pharos Reizen, van de ANWB, hebben we voor een week een kamer geboekt in het familiehotel Tia Monte. Behalve de kamer hebben we ook het arrangement “More Inclusive” geboekt. Dit houdt in dat we behalve een bed en douche hebben ook voorzien worden van eten en drinken. ‘s Ochtends  een ontbijtbuffet en tussen de middag (als we aanwezig zijn) een soep buffet. Om vier uur kunnen we koekhappen en om 6 uur wordt  een drie-gangen keuze menu geserveerd (hierover later meer). Gedurende de hele dag (van 9 uur tot 21 uur) kun je naar behoefte koffie, thee, fris, bier en huiswijn pakken.

Uitzicht vanuit de kamer
Het hotel is een typisch Oostenrijks hotel. Vier verdiepingen hoog, houten balken met bloembakken vol Geraniums. Ook de inrichting is wat iedereen wel van een hotel in de Alpen verwacht. Zelfs de dames achter de receptie, waarbij het Yoeri wel opgevallen was dat de jongste dame er wel erg leuk uit zag, hebben zich bij aankomst, traditioneel gekleed. Onze kamer is op de eerst verdieping aan de voorkant. Helaas kijken we hierdoor niet naar het einde van het dal waar de hoogste bergen met de gletsjer zijn. Een lekker hard tweepersoons bed voor ons en voor Olaf en Yoeri een goed stevig stapelbed. Een klein balkonnetje en een douche met wc. Prima, we kunnen slapen en voor de rest zullen we er niet veel zijn.

Koekhappen
Achter het hotel, met uitzicht op de gletsjer, ligt een grasweide waar banken staan. Het weer is op zaterdag nog heerlijk dus iedereen (het hotel lijkt vol met vooral Duitsers en Nederlanders) zit te genieten van het uitzicht. Terwijl de vele kinderen zich kunnen vermaken op een schommel en wip.

Om 18 uur gaat een onhoorbare gong want iedereen begeeft zich naar de eetzaal. Hier krijgt iedereen een eigen tafel toegewezen waar je de rest van je verblijf het ontbijt en het avondeten gebruikt. We krijgen nummer 25 toegewezen. Als eerste kunnen we zelf soep pakken (heerlijke cremé soep) en kunnen we een bakje met salade samenstellen vanuit een salade buffet. Alles lekker vers. Omdat het onze eerste dag is heeft de kok een welkoms-menu voor ons samengesteld bestaande uit vlees in stroganof saus met rijst en een garnering van groente. Op verzoek krijgt Yoeri een vegetarische pasta schotel voorgezet. Alles is prima te eten. Het loopt allemaal vlot door en het dessert (een wat onduidelijke chocolade mouse waarbij de chocolade wel in de buurt is geweest) wordt ook snel opgediend. Niet zo snel dat je niet rustig kunt eten maar wel weer vlot genoeg om ook weer niet eindeloos te hoeven wachten. Het is natuurlijk geen “Haute cuisine” maar dat hadden we ook niet verwacht. Gewoon lekker eten, dat is ook meer dan genoeg. We sluiten af met een kopje koffie.

Uitzicht op de gletsjer
Iedere morgen bij het ontbijt ligt de ”Morgenpost” op tafel. Een A4-papier met het weer voor de komende dag en het keuzemenu voor de avond. Als je dan rustig zit te ontbijten, waarbij we volop keuze hebben door middel van een ontbijt-buffet, komt iemand van de bediening langst om de keuze voor de avond op te nemen. Soep en een salade-buffet kan door iedereen vrij gebruikt worden. Geen borden vol stouwen aan een buffet maar mooi opgemaakt op een bord. Niet overdadig veel maar gewoon genoeg. Hier geen Turkse “All Inclusive”- toestanden waarbij iedereen zijn bord vol laadt en dan de helft laat staan. Gelukkig niet. Lekker eten in een gemoedelijke sfeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten