zondag 17 juli 2011

In de boot genomen

Eenmaal terug bij de huizen kunnen we nog even bijgekomen van de bergwandeling. De oksels worden gewassen, het zweet van de voorhoofden gewist. Schoon shirt aan. Op naar Lagos. Bestemming: Boot.


Voor de liefhebbers heeft Arie een boottocht van 2 uur geregeld. De mensen die geen zin hebben (7 in totaal) lopen wel mee naar de kade en zien dat de collega’s in de boot genomen worden. Het schip kiest het ruime sop met een straffe wind in de vlag (de zeilen zijn nog niet uit). De achterblijvende landrotten lopen het oude stadje in. Via verlaten winkelstraten komen we op een pleintje met een trendy café-restaurant met terras. Koffie met Schwarzwälderkirch Törte, blijven we toch nog een beetje in de bergsfeer. Heerlijk genieten van de koffie en taart zien we hier ook weer hoofdzakelijk inlanders voorbijkomen. Veel toeristen zien we nog niet.
Lagos

We besluiten samen, ook wel even een keer lekker om geen collega’s om je heen te hebben, een rondje te maken door het stadje. Lagos heeft, net als Silves, een lange geschiedenis die ook al in de 8ste eeuw begonnen is. Hiervan is bijna niets terug te vinden. Het stadje is gebouwd tegen een heuvel waardoor de straatjes af en toe best steil omhoog gaan. En dat doet na vanmorgen best wel een beetje au aan de benen. We slenteren door de smalle straatjes en proberen de kathedraal te vinden. Die vinden we wel alleen is alles potdicht. Jammer. Verder heeft het stadje niet veel te bieden. We gaan terug richting de ruime boulevard met wuivende palmen. We zien de boot terug komen. Met haar helemaal door elkaar gewaaid komen de collega’s met verhalen over grotten in de vorm van een wc, kamer of Michael Jackson van boord.

We vertrekken met de hele groep naar Portimao voor het eten. Vanmorgen was het hoogste punt van dit weekend, vanavond kon wel eens het hoogtepunt van dit weekend worden.