vrijdag 15 april 2011

TSD 30 jaar

In 1981 werd door twee HTS-studenten Wim Elshof en Karel Maliepaard Total System Development opgericht. In de afgelopen 30 jaar heeft TSD zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van administratieve software voor boomkwekerijen en groenvoorzieners in Nederland maar ook daar buiten. En dat is wel een feestje waard. Het zal voor TSD maar vooral voor het personeel een bijzondere mijlpaal worden.

Eind 2010 kondigt Arie, onze huidige directeur, tijdens het ook al spectaculaire kerstdiner een uitje aan. Begin januari polst hij wat mensen over de ideeën. Met of zonder partner. Één grote groep of op gedeeld in twee groepen. In februari krijgen we het verzoek om vrijdag 1 tot en met maandag 4 april en vrijdag 8 tot en met maandag 11 april vrij te houden in onze agenda’s. Ook voor de partners. Het speculeren kan beginnen. Dat wordt nog meer als het management team naar een “weekend op de hei” verkleurd terugkomen. Maar niemand van het MT laat iets los.

Het wordt wel duidelijk dat we in twee groepen weg gaan. De serviceafdeling (Support) moet natuurlijk wel op de vrijdag en maandag bezet blijven. Begin maart maakt Arie de groepsindeling bekend. De oppas thuis kan geregeld worden. Iedereen vindt natuurlijk dat hij/zij in de leukste groep zit. Dat kan natuurlijk niet want alleen groep 2, de groep waar Annemiek en ik in zitten, is de leukste groep. Jammer voor groep 1 dus!

Een week of wat later moeten we onze paspoortgegevens inleveren; we gaan vliegen. Een klein tipje van de sluier wordt opgelicht: we moeten 2 ½ - 3 uur vliegen om op de eindbestemming te komen. Dat zegt nog niet veel want zowel IJsland als Italië, maar ook Noorwegen, Polen en Portugal zijn in die tijd te bereiken.

Een week voordat groep 1 vertrekt krijgen we allemaal een toeristische folder over de Algarve, Portugal. Het doel van onze reis. In een begeleidende e-mail van Arie staan een aantal praktische zaken over het vertrek en het weer. Hij heeft er ook een afbeelding van een villa bijgedaan. Handig als ze bij ons op kantoor zijn weten we de oorsprong van het plaatje te achterhalen. De website waar het plaatje vandaan komt wordt achter haalt. En dat zit er prachtig uit. De voorpret kan nu echt beginnen.